Over mij/About me

About me/Over mij

I started drawing when I was 4 years old. I was born in the Netherlands.
The  last 24 years I had expositions with my drawings and paintingsin Holland. I started with surrealistic drawings and later I also did painting.  When I became older I started painting realistic landscapes and portraits. Most of them where painted by oil paint.
Traveling to tropical places, became the best way for getting inspiration. I have been to more than 31 countries. Most tropical countries I have seen are on and around the equadorline. The most beautyfull country for me is Indonesia. My hobby’s are sports like fitness, tabletennis, fighting sports, making music and traveling. I am also Medical personal fitness trainer.

Vroeg begonnen

Toen ik vier jaar oud was, ben ik begonnen met tekenen. De tekeningen gingen over gebieden in zuid Amerika, vooral het Amazone gebied. Rond mijn 13e jaar veranderden surrealistische schetsen (meestal landschappen) in werken  bestaand uit gemengde technieken. Mijn moeder zei altijd dat ik als klein jongetje al uren in stilte kon doorwerken aan een tekening. Door het vele reizen met mijn ouders, kreeg ik inspiratie om allerlei landschappen te gaan schilderen. Na mijn 21 e ben ik gaan reizen buiten Europa. Deze reizen waren meestal naar landen in de tropen. Dit leidde er toe dat ik veel tropische landschappen ben gaan schilderen. Zonsondergangen inspireren mij het meest. In totaal exposeer ik al zo’n 28 jaar door heel Nederland. Rond mijn dertigste is mijn stijl gemengde technieken langzaam veranderd in realistische landschappen. Ook ben ik me gaan toespitsen op het schilderen van portretten en dierenportretten.

De landen waar ik ben geweest.  In totaal dertig, waarvan 15 in Europa. De landen die geel gekleurd zijn, zijn tussenlandingen.

 1. Netherlands (all pronvinces).
 2. Germany 53 times
 3. Belgium 26 times
 4. Luxenburg 4 times
 5. French 6 times
 6. Austeria 8 times
 7. Liechtenstein 1 time
 8. Switzerland 2 times
 9. Italy 4 times
 10. Portugal 3 times
 11. Spain 1 time
 12. Slovenia 1 time
 13. Croatia 2 times
 14. Greece 1 time
 1. Turkey 1 time
 2. Thailand 5 times
 3. Malaysia 3 times
 4. Brunei 1 time
 5. Laos 1 time
 6. Indonesia (first time 6 month’s) 5 times. Povinces; Ambonesia Sumatra, Java, Bali, Lombok, Sulawesi, Siberut, Irian jaya  (Raja ampat) and 17 small islands.
 7. Afrika (3 month’s) Kenya 2 times
 8. Uganda 2 times
 9. Zaïre 1 time
 10. Tanzania 1 time
 11. Surinam 3 month’s
 12. Britch Guiana 1 time
 13. Venuzuela 2 times
 14. Trinidad 1 time
 15. Equador 1 time
 16. Brazil 1 time

Mijn afkomst

Ik ben in Nederland geboren en getogen. Half Nederlands/half Surinaams. Suriname was ook 1 van de landen die ik wilde zien en ik verbleef er op mijn 26e jaar drie maanden. Het was zo’n schitterende reis dat ik besloot nog meer landen te gaan bezoeken, die op dezelfde breedtelijn liggen met een tropische vegetatie. Inmiddels heb ik 30 landen in totaal bezocht, waarvan 13 in Europa. Veel van die landen heb ik vaker dan 1 maal bezocht, bijvoorbeeld in Indonesië en Thailand. In Thailand en Indonesië ben ik 5 keer geweest. De eerste keer in Indonesië was op het eiland Sumatra 6 maanden. Ook bezocht ik daar nog 11 andere kleinere eilandjes.  In Thailand was ik een keer 3 maanden achter elkaar. In Duitsland ben ik 37 keer geweest en in België 17 keer. Mijn lievelingsland is uiteindelijk Indonesië geworden. Andere landen waren Maleisië, daar was ik 3 keer en in Venezuela 2 keer. Suriname 3 maanden. Ook in Europa bezocht ik veel landen meer dan 1 keer bijvoorbeeld Italië 4 keer, Frankrijk 6 keer, Portugal 3 keer, Joegoslavië 2 keer, Zwitserland 2 keer Oostenrijk 8 keer en Luxemburg 4 keer.

I was been in Siberut  island 12 days in 1990 (Indonesia).

Ik ben een natuurmens. De landschappen waren erg afwisselend. Nergens waren er landschappen zo  ver uiteenlopend en inspirerend dan daar. Gebieden waar ik ook veel affiniteit mee heb, zijn de zuid Amerikaanse landen rondom de evenaar. Denk bijvoorbeeld aan het noordelijke deel van het Andesgebergte en het Amazonegebied. Drie maanden naar tropisch Afrika, hoort ook bij de meest fascinerende ervaringen die me bij zijn gebleven. Bijna overal waar ik kwam heb ik gefilmd en gefotografeerd. Ook zijn er veel landschappen die ik heb geschilderd.

In Brunei 2018 (north Borneo).

Brunei 2018

Big lizerd in east Malaysian rainforest. 2018

Oldest railro0d east Malaysia (Borneo) 2018

Muziek en sport

Andere kwaliteiten dan schilderen die ik heb zijn kennis van geografie/topografie, muziek maken en sport.
Ik heb aan wielrennen gedaan, 8 jaar tafeltennis gedaan, waarvan 5 jaar competitie en 18 jaar vechtsport (acht jaar Judo, 6 jaar Jiujitsu, 8 jaar taekwondo waarvan 3 jaar competitie en bijna vier en halfjaar Muay Thai boxing.

“Kulihat ibu pertiwi” (Indonesisch lied gespeeld met Tria).

Technieken en materialen
Gemengde technieken is een breed begrip. Het kan uit potlood bestaan, stift, krijt, acryl, olieverf, aquarel, houtskool en nog veel  andere materialen. Je kan ook materialen op elkaar plakken waardoor er diepte in het schilderij ontstaat, of twee of meerdere verfsoorten gebruiken om een speciale doelstelling in een schilderij te bereiken. De laatste jaren heb ik het meest met olieverf gewerkt op waterbasis. Wat ik ook belangrijk vind is een goed vaak houten raamwerk voor het schilderij, dat het doek 100% linnen is en dat als de werken af zijn ze gevernist worden ter bescherming van het werk. In heb  ook in opdracht geschilderd. Het ging om het maken van portretten tot het naschilderen van iemands lievelingsdier. Verder ben ik gestopt met het aanschaffen van lijsten voor mijn werken, omdat uit ervaring blijkt dat de meeste mensen liever hun eigen lijst uitkiezen.

Mijn oudste werk (4 jaar).

Mijn oudste werk. My oldest painting. 1971.

My loving father always was helping me with  organize the expositions. (Mijn lieve vader die mij altijd hielp met mijn schilderijenexposities).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *