About me

 

Vroeg begonnen

Toen ik vier jaar oud was, ben ik begonnen met tekenen. De tekeningen gingen over gebieden in zuid Amerika (het Amazone gebied). Surrealistische schetsen (meestal landschappen), veranderden in werken bestaand uit gemengde technieken rond mijn dertiende jaar. Mijn moeder zei altijd dat ik als klein jongetje al uren in stilte kon doorwerken aan een tekening. Door het velen reizen met mijn ouders in mijn jeugd, kreeg ik inspiratie om allerlei landschappen te gaan schilderen. Na mijn 21 e jaar ben ik gaan reizen buiten Europa. Deze reizen waren meestal naar landen in de tropen. Dit leidde er toe dat ik veel tropische landschappen ben gaan schilderen. Zonsondergangen waren de meest voorkomde thema’s die mij het meest inspireerden. In totaal heb ik 28 jaar geëxposeerd door heel Nederland. Rond mijn dertigste is mijn stijl (gemengde technieken) langzaam veranderd in realistische landschappen. Ook ben ik me gaan toespitsen op het schilderen van portretten en dierenportretten.

Mijn moeder leerde mij portret schilderen.

Mijn moeder leerde mij al vanaf mijn 14e jaar portretschilderen. Het begon met het maken van schetsen van mensen. Ze tekende toen ze klein was al mensen en dieren, terwijl ik zelf meer landschappen maakte. Ook haar eigen moeder heeft ze ooit getekend.. Op latere leeftijd ben ik begonnen met het maken van portretten, maar dan met olieverf. Mijn vader begeleide mij bij exposities en hielp mij met het plaatsen van werken.

Schets Elisabeth Derksen Vos.

Prachtige oude schetsen van mijn moeder.

 

Mijn afkomst

Ik ben in Nederland geboren en getogen. Half Nederlands/half Surinaams. Suriname was ook 1 van de landen die ik wilde zien en ik verbleef er op mijn 26e jaar drie maanden lang. Het was zo’n schitterende reis dat ik besloot nog meer landen te gaan bekijken, die op de dezelfde breedtelijn liggen met een tropische vegetatie. Inmiddels heb ik negen en twintig landen in tot totaal bezocht, waarvan 13 in Europa. Veel van die landen heb ik vaker dan 1 maal bezocht, bijvoorbeeld in Indonesië en Thailand ben ik vijf keer geweest. In Duitsland ben ik vaker dan vijftig keer geweest en België ruim over de dertig keer. Mijn lievelings land is uiteindelijk Indonesië geworden. Ik ben een natuurmens. De landschappen waren erg afwisselend. Nergens waren er landschappen zo ver uiteenlopend en inspirerend dan daar. Gebieden waar ik ook veel affiniteit mee had, waren de zuid Amerikaanse landen rondom de evenaar. Denk bijvoorbeeld aan het noordelijke deel van het Andesgebergte en het Amazonegebied. Drie maanden naar tropisch Afrika, hoort ook bij de meest fascinerende ervaringen die me bij zijn gebleven. Bijna overal waar ik kwam heb ik gefilmd en gefotografeerd. Ook zijn er veel landschappen die ik heb geschilderd.

Muziek en sport

Andere kwaliteiten dan schilderen die ik heb zijn kennis van geografie/topografie, muziek maken en sport.
Ik heb aan wielrennen gedaan, 8 jaar tafeltennis gedaan, waarvan 5 jaar competitie en 18 jaar vechtsport (acht jaar Judo, 6 jaar Jiujitsu, 8 jaar taekwondo waarvan 3 jaar competitie en bijna vier en halfjaar Muay Thai boxing.

Technieken en materialen

Gemengde technieken is een breed begrip. Het kan uit potlood bestaan, stift, krijt, acryl, olieverf, aquarel, houtskool en nog veel  andere materialen. Je kan ook materialen op elkaar plakken waardoor er diepte in het schilderij ontstaat, of twee of meerdere verfsoorten gebruiken om een speciale doelstelling in een schilderij te bereiken. De laatste jaren heb ik het meest met olieverf gewerkt op waterbasis. Wat ik ook belangrijk vind is een goed vaak houten raamwerk voor het schilderij, dat het doek 100% linnen is en dat als de werken af zijn ze gevernist worden ter bescherming van het werk. In heb  ook in opdracht geschilderd. Het ging om het maken van portretten tot het naschilderen van iemands lievelingsdier. Verder ben ik gestopt met het aanschaffen van lijsten voor mijn werken, omdat uit ervaring blijkt dat de meeste mensen liever hun eigen lijst uitkiezen.

 

[/av_textblock]

[/av_cell_three_fifth][/av_layout_row]

 

Sketch of mine.

Sketch from friend of mine.

Omgaan met materialen, hoe bouw ik een raamwerk?, omgaan met het mengen van kleuren etc.

Werken bijvoorbeeld met sponzen in plaats van met kwasten.
My father always helped me with building up my expositions.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *